matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pomocy
Ania:
Wierzchołek komina jest widoczny z powierzchni ziemi pod kątem 45stopni a po przejściu 40m w kierunku komina pod kątem 60stopni > jaka jest wysokość komina?
27 lis 20:16
Aga:
α=45
0
β=60
0
z+40=x x=z
√
3
Wylicz z układu x.
27 lis 20:32