zadanko
michał: wyznacz ekstremum i przedziały monotoniczności
f(x) = (x+3)√x
pochodna mi nie chce z tego wyjść, pomożecie?
27 lis 20:11
kachamacha: a jaka ci wychodzi?
27 lis 20:14
27 lis 20:17
27 lis 20:17
Aga: Skąd ten iloraz, jak zapisałeś iloczyn.
27 lis 20:19
michał: wiem, napisałem zzadanie z błędem, ale wiem jak je zrobić

ale i tak dziękuje
27 lis 20:20
27 lis 20:24
kachamacha: i porządkujemy:
27 lis 20:27
kachamacha: x0=3
f malejąca dla x∊(−∞,3)
f rosnąca dla x∊(3.∞)
f min=f(3)
27 lis 20:29