matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
tyrgonometria
miki:
1
sinα
1
Upraszczając wyrażenie x=
+
otrzymujemy
tgα
1+cosα
sinα
cosα
sinα
cosα+sinα
cosα+sinα
1*
+
=
=
=
sinα
1+cosα
sinα(1+cosα)
sinα+sinαcosα
1
=
sinα
Proszę o sprawdzenie
27 lis 20:11
bartek:
git
27 lis 20:11
miki:
27 lis 20:18