zapisz liczby w postaci potęgi liczby 2. proszę o predką pomoc
ŁUKASZ: 3√4 , 1/3√4 , 4√2/5√4 , (3√4)1,8
19 mar 21:53
exspres:
"prędko" .... to pociągi w Japonii jeżdżą

Tu trzeba poczekać ( choć przez chwilę)
19 mar 21:58
Mickej: Dłubie w nosie bo lubie

3
√22=2
2\3 reszta tak samo
19 mar 22:09
Basia: Mickej !
3√22 = 3*2 = 6
3√4 = (22)1/3 = 22/3
1/3√4 = 1/22/3 = 2-2/3
4√2/5√4 = 21/4 / (22)1/5 = 21/4 / 22/5 = 2(1/4) - (2/5) = dokończ
(3√4)1,8 = [ (22)1/3 ]1,8 = (22/3)1,8 = 2(2/3)*(18/10) = dokończ
20 mar 01:12
ŁUKASZ: Dziękuje Wam
20 mar 08:06