matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
miki:
1
liczba
jest dla α=30
0
wartością wyrażenia:
6
1
sinα−tg
2
α*
2sinα
wyszło mi tak
sin
2
α
1
1
1
2sin
2
α−1
sinα−
*
=sinα−1*
=sinα−
=
=
cos
2
α
2sinα
2sinα
2sinα
2sinα
=2sinα−1 co dalej .Proszę o pomoc
27 lis 18:39
Basia:
nie rozumiem treści zadania masz ocenić czy to prawda ? no to liczysz po prostu
1
sin30 − tg
2
30*
2sin30
1
√
3
podstawiasz sin30 =
i tg30=
2
3
i liczysz
27 lis 18:43
miki:
1
ok wyszło
Dzięki
6
27 lis 19:00