matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
okrąg
kuba:
Muszę sprawdzić czy równanie jest okręgiem. Mam problem z takim równaniem: 2x
2
+ 2y
2
− 20x − 4y + 2 = 0 / : 2 x
2
+ y
2
− 10x − 2y + 1 = 0 (x − 5)
2
+ (y − 1)
2
= 25 Tak jest dobrze?
27 lis 17:33
kropka:
tak dobrze zrobiłeś
27 lis 17:34