27 lis 17:28
Basia:
odczytujesz z wykresu
f(−1) = 2,5
f(0) = 0
f(1) = −2
f(3) = 1
i oceniasz prawdziwość
f(−1)<f(1) czyli 2,5 < 0 fałsz
f(1)<f(3) czyli −2<1 prawda
f(−1)<f(3) czyli 2,5<1 fałsz
f(3)<f(0) czyli 1<0 fałsz
a pytali, które zdanie jest prawdziwe
27 lis 17:40
arletka: f(1) → wartość funkcji (y) w punkcie x=1
czego nie rozumiesz?
27 lis 17:42
Rocket: Dziękuję

Nie wiedziałem na którą oś się patrzeć, taka to juz edukacja w mojej szkole.. że
przez 3 lata z baba co dawno powinna isc na emeryturę mieliśmy wielomiany i deltę, którą
normalnie przeklinamy z klasą
27 lis 18:09