pochodne..skomplikowane
izabbb: Mam do obliczenia pochodne:
1. tg(cos4(3x2)*ctg(sin3x)*4√m3x−e2x
2. arctg4(3√2x−sinx2)*7√cos22x
3. arcsin3√x−cos32x/5tg(2x3+3x2)
4. arctg(x3−sin2x8cos√2x)*ln(sin2x3)
27 lis 16:23
Basia:
napisz to jakoś porządniej;
skąd ktoś ma wiedzieć czy to jest tg całości czy tylko cos4(3x2) itd. (używaj dokładnie
nawiasów)
w (4) napisz ułamki przy pomocy dużego U bo to jest nieczytelne
27 lis 18:06
izabbb:
Pochodne. Prosze raz jeszcze o pomoc.Poprawiłam
1. tg(cos
4(3x
2))*ctg(sin
3x)*
4√m3x−e2x
2. arctg
4(3
√2x−sinx
2)*
7√cos22x
| | x3−sin2x | |
4. arctg |
| *ln(sin2x3)
|
| | 8cos√2x | |
27 lis 20:38
aa: w 1 jest pod pierwiastkiem "m" czy "ln" ?
28 lis 10:38
sushi_ gg6397228:
1. najlepiej rozpisac na boku
f(x)= tg (....)
g(x)= ctg(....)
h(x)= 4√.....
pochodna ich to ....
zapisz swoje obliczenia−−> wtedy sie nauczysz, niz spisac gotowca
28 lis 10:40
izabbb: Pod pierwiastkiem jest m. No tak robię, chciałam porównac wyniki. Zdarza się że liczę kilka
razy i wynik wychodzi mi rożny
28 lis 10:59
sushi_ gg6397228:
zapisz swoje obliczenia, Nikomu nie bedzie sie chcialo tyle tego pisac
28 lis 11:07
m: 4. Sprawdźcie:
| (3x2−2*cos2x)*8cos√2x−(x3−sin2x)(−8sin√2x*12√2x*2) | |
| |
| 64cos2√2x | |
| | x3−sin2x | |
*ln(sin2x3)+arctg( |
| )* |
| | 8cos√2x | |
| | 1 | |
|
| *2sinx3*cosx3*3x2 |
| | sin2x3 | |
8 sty 00:45