!
kryss: Podstawa graniastosłupa jest romb o kacie ostrym alfa = 45 stopni. sciana boczna jest
kwadratem o przekatnej p = 4 √2 . oblicz pole powierzchni całkowitej tego
graniastosłupa.
19 mar 20:53
Eta: Pomagam
19 mar 23:02
Eta:
Podaj wzór na długość przekątnej kwadratu! czekam
19 mar 23:03
Krzysiek: Pc=2*Pp+Pb=2*a*h+4*a2=2a(h+2a)
a=p/√2=4
h/a=sin45 → h=a*sin45=4*√2/2=2√2
Pc=8(2√2+8)=16(√2+4)
19 mar 23:08
Eta:
Pewnie Kryss już smacznie śpi

d
kwadratu = a
√2 gdzie a -- długość boku kwadratu
więc ; 4
√2 = a
√2 => a = 4
pole rombu: P= a
2*sin45
o sin45
o =
√2 /2
P
c = 4a
2 + 2P
p P
p = P {rombu}
Podstaw i oblicz

( jak się wyśpisz
19 mar 23:09
kryss: Dzięki
19 mar 23:09
Eta: 
Ooooooo kryss myślałam,że śpisz

Teraz już możesz ! kolega za Ciebie wszystko policzył
19 mar 23:11
kryss: Jeszcze raz wielkie dzięki, jabyście mogli mi pomóc w moim drugim problemie na tym
forum
19 mar 23:25
Eta: Gdzie ten problem? podrzuć na górę
19 mar 23:35