Szkicując odpowiedni wykres funkcji rozwiąz nierownosc
Łukasz:

Witam, mam nadzieję, ze mi pomożecie, nie mogę tego za bardzo zrozumieć, nie wychodzi mi tak
jak w odpowiedziach. Postaram się wszystko ładnie narysować.
Chodzi o rozwiązanie nierówności |x
2 − 6x| ≤ 2x
Wyszły mi x1 = 0, x2=6 xw=3 yw=−9 (po odbiciu=9).
W odpowiedziach jest tak : x∊<4;8>∪{0}
A jak dla mnie to jest część wspólna poniżej funkcji y=2x czyli teoretycznie od 0 do
nieskonczonosci. Poprawcie mnie jak się mylę i wytłumaczcie, proszę