monotonicznośc - pochodne
ehh: y=x
4−2x
2
y'=4x
3−4x
y'=4x(x
2−1)
y'=4x(x−1)(x+1)
no i nie wiem co dalej
27 lis 12:07
Xiaowi: y=x2(x−√2)(x+√2)
27 lis 12:15
ehh:
27 lis 12:15
Xiaowi: nie wiem jak ty to rozpisałeś
27 lis 12:15
ehh: policzyłem pochodną...
27 lis 12:16
Xiaowi: ahaaa, no ja jestem w 3 liceum dopiero zaczynam pochodne, ale monotoniczność funkcji za bardzo
chyba nie trzeba pochodnymi liczyć
27 lis 12:17
Xiaowi: liczysz f(x) − f(x+1) i sprawdzasz znak wyniku
27 lis 12:19
ehh: Mylisz się
27 lis 12:21
ehh: Twoja metoda jest tylko prawdziwa dla funkcji liniowej.
27 lis 12:22
Xiaowi: taa, jak już mówiłem, nie miałem pochodnej
27 lis 12:28
Xiaowi: też jesteś w 3 liceum?
27 lis 12:28
ehh: Nie, na czwartym roku studiów
27 lis 12:41
AAndrzej: tak myślałem, że moja nauczycielka ma coś z głową, żeby zamiast uczyć sie materiału do matury
my będziemy całek się uczyć i pochodnych.
27 lis 12:49