matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
które wyrazy ciągu są równe zeru
Jolka:
n
2
− 4n−21
które wyrazy ciągu a
n
=
, są równe zeru
n
2
+1
27 lis 11:09
Jolka:
2n+3
Które wyrazy ciągu a
n
=
są większe od liczby 2
2n−1
27 lis 11:13
aa:
n=7
27 lis 11:14
Aga:
W pierwszym rozwiąż równanie, przyrównując ten wzór do 0. 2) Rozwiąż nierówność
2n+3
>2
2n−1
Możesz obie strony pomnożyć przez mianownik.
27 lis 11:17
Jolka:
dziękuję
27 lis 11:54