prosze o pomoc
Natalia: Jaką postac po rozłozeniu na czynniki ma wielomian w=x4−8x2+16
27 lis 10:15
pomagacz:
podstawienie za x2=t i policzyć za pomocą Δt, a następnie t1/2 = x21/2
27 lis 10:45
Aga: x4−8x2+16)=(x2−4)2==((x−2)(x+2))2=
27 lis 10:45
pomagacz:
Aga widzę, że lubisz dawać innym gotowce

pozwól im myśleć
27 lis 11:01
Aga: Może w tym przypadku przesadziłam, ale czasami rozwiązuję zadania i piszę komentarz z myślą, że
ktoś się z tego nauczy .
Ja się tak uczę i często wykorzystuję ciekawe rozwiązania.
27 lis 11:13
pomagacz:
To dobrze
27 lis 11:33