matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równania z potęgami
terminex:
Zad. Rozwiąż równania jak się zabrać za to jak są minusy
x
1
1
1
a)
+(
)=(−
)
2
*x+
2
5
4
8
2
3
x
1
1
b)
−
=−(−
)
2
4
4
(−2)
6
16
27 lis 10:14
Aga:
(−2)
6
=2
6
, pozostałe podobnie.
27 lis 10:28
terminex:
ok dzięki
27 lis 10:31