Równanie i nierówność z bezwzględną wartościa
Adrian: Mam problem, jak zrobić równanie |x−y|+|x+y|=2 czy trzeba rozważać4 przypadki tak jak w
układzie równań?
w sumie łatwe ale jakoś mi się to pomieszało

i czy przy nierówności podobnie?
27 lis 10:09
Funfelek: Tak, 4 przypadki, każdy w innej ćwiartce. 1. x≥0 y≥0 2. x<0 y≥0 3. x<0 y<0 4. x≥0 y<0
27 lis 10:49
Aga:

Tak.
I. x−y≥0 i x+y≥0, czyli y≤x i y≥−x
x−y+x+y=2
x=1.
27 lis 10:57
Aga: Tu nie są ćwiartki.
27 lis 10:58
Chuj wam w cyce:

asffd
27 lis 14:08