matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż
bartek:
Rozwiąż : 7x
2
(x−2)(x
2
−4)≥0
26 lis 22:02
M:
1 mar 18:27
Mei Lin:
7x
2
(x−2)(x
2
−4)≥0 7x
2
(x−2)(x−2)(x+2)≥0 7x
2
(x−2)
2
(x+2)≥0 x=0 podwójny x=2 podwójny x=−2 pojedynczy x∊[−2,
∞
)
1 mar 19:31