matematykaszkolna.pl
Matura rozszerzona longcatt: Nie jest to zadanie a raczej pytanie. Jakie są/były sposoby na przygotowanie do matury szczególnie chodzi mi o tą rozszerzoną którą będę zdawał w tym roku, powiem ,że wiele już potrafię ale jakie są najlepsze sposoby na polepszenie wiedzy według was? Pozdrawiam emotka
26 lis 21:11
Aga: Rozwiązuj zadania. Na tym forum są również zadania bardzo ambitne, niektóre rozwiązane wieloma sposobami. Są też zadania źle rozwiązane, ale jeśli masz wątpliwości to możesz pytać i na ogół ktoś Ci udzieli odpowiedzi.
26 lis 21:16
longcatt: Rozwiązywać zadania jedynie z tej strony czy polecasz jakąś książkę ?
26 lis 21:18
Aga: Znam jeszcze jedną stronę, na której są zadania z rozwiązaniami , ale za rozwiązane się płaci. Jest bank zadań o różnym stopniu trudności. Można wejść na OKE i jest też trochę zadań i chyba te warto przerobić. .
26 lis 21:32
Vizer: A właśnie, oprócz tych, które Ci napisałem książek, to standardy CKE to świętość http://www.cke.edu.pl/index.php?option=content&task=view&id=54&Itemid=69
26 lis 21:36
longcatt: czyli co na cke są zadania?
26 lis 21:43
longcatt: ten link daje mnie do jakiś informatorów ale nic z matematyką nie widzę
26 lis 21:45
Vizer: Z informatora 2010, jest tam bardzo dużo zadań jak i z podstawy tak i z rozszerzenia, ale zadań z podstawy nie olewaj, niektóre nie są proste i są ważne by je przerobić. Jest to chyba najlepszy materiał do przygotowania się na maturę, bo pochodzi od samego źródła czyli CKE.
26 lis 21:46
26 lis 21:47
longcatt: daj mi jakiś kontakt do gg chociaż lub coś, bo warto mieć do ciebie kontakt jak już masz za sobą maturę
26 lis 21:47
longcatt: Vizer nie widzę tam zadań z rozszerzenia tylko podstawa( nawet mają napisane )
26 lis 21:49
Vizer: 11927532, śmiało pisz.
26 lis 21:50
Vizer: a np. strona 20 ?
26 lis 21:51
longcatt: masz rację mój błąd
26 lis 21:52
Vizer: I nie przegap zadań od 75 (od 90 rozszerzone)
26 lis 21:54