matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
liczby niewymierne
r:
Wykaz ze liczba (√3 + √2)
2
− (√3 − √2)
2
jest niewymierna
26 lis 21:06
:):
3+2
√
6
+2−(3−2
√
6
+2)=5+2
√
6
−5+2
√
6
=4
√
6
26 lis 21:07
Eta:
a
2
−b
2
= (a+b)(a−b) =.... (
√
3
+
√
2
+
√
3
−
√
2
)(
√
3
+
√
2
−
√
3
+
√
2
)= 2
√
3
*2
√
2
= 4
√
6
27 lis 00:21