matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
udowodnij że
Edycia:
PROSZĘ O POMOC
udowodnij ze; tgα * ctgα = 1 , gdy sinα ≠ 0 i cosα ≠ 0
19 mar 19:58
mat:
tgα=sinα/cosα ctgα=cosα/sinα zatem tgα*ctgα=sinα/cosα*cosα/sinα=1 cnd
19 mar 20:04