Bardzo prosze o pomoc nie umiem tego rozwiazac
wykres funkcji f(x) dla x∊<1;8> przedstawiony
jest na rysunku . oblicz wspołrzedne punktu e przeciecia sie prostych AB i CD. Naszkicuj
wykres g(x) = f(x) − 2 . Podaj zbiór wartości funkcji g. Oblicz pole trójkąta ABC
| 1 | ||
{c= | ||
| 2 |
| 1 | ||
CD: y= | x+1 | |
| 2 |
| 1 | ||
CD:{y= | x+1 | |
| 2 |
| 3 | ||
0= | x−1 | |
| 2 |
| 2 | ||
{x= | ||
| 3 |
| 4 | ||
{y= | ||
| 3 |
| 2 | 4 | |||
E=( | , | ) | ||
| 3 | 3 |
| 1 | ||
Co do pola trójkąta, utworzyłbym np. wektory AB i AC i użył wzoru P= | |ABxAC| | |
| 2 |