matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
-9x^2+6x-1<0
supertrampka:
1. A. −9x
2
+6x−1<0 B. 5x−3=2x
2
2. Iloczyn dwoch liczb rozniacych sie o 5 wynosi 64. znajdz te liczbe.
26 lis 17:30
magda2637:
a) a=−9 b=6 c=−1 policz Δ b) 5x−3=2x
2
−2x
2
+5x−3=0 a=−2 b=5 c=−3 policz Δ
26 lis 19:50