matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zadanie
sewcio:
1
2
1
rozwiazaniem rownania
−
=
2
x+1
4
26 lis 17:10
danoel:
1
2
1
−
=
| *x+1
2
x+1
4
x+1
x+1
−2 =
| *4
2
4
2(x+1)−8 = x+1 | +8 i −(x+1) x+1 = 8 x = 7
26 lis 17:58