Funkcja kwadratowa
Małgośka : 1.Rozwiąż równanie :
2x4−9x3+14x2−9x+2=0
2. Wykaż, że równanie 4(x3−1)=x2−4x−3 ma tylko jedno rozwiązanie.
3. Rozwiąż nierówność x4−14x2+45<0, a następnie podaj liczbę jej całkowitych rozwiązań.
Mógłby mi ktoś pomóc, byłabym bardzo wdzięczna.
Proszę o pomoc.
Z góry dziękuję.
26 lis 17:04
ICSP: 1. Twierdzenie Bezout'a
2. Wymnóż rozłóż i wykaż ze dlta tójmianu który powstanie po rozłozeniu jest < 0
3. t = x2 , t ≥0 liczysz pierwiastki. Rozkładasz wielomian i podajesz odpowiedź.
26 lis 17:07
Małgośka : Racja dziekuje.
26 lis 17:11