matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcje trygonometryczne zmiennej rzeczywistej
Ewela:
Oblicz sin 20π tg 6
1
3
π Pomóżcie
i wytłumaczcie jak to zrobić Z góry dziękuje
26 lis 14:51
Aga:
Sin20π=sin(10*2π+0)=sin0=0
1
1
1
tg(6
π)=tg(6*π+
π)=tg
π=
√
3
3
3
3
26 lis 15:07