PROblem
TOmek: Oblicz log62 * log618 + log623
26 lis 14:50
TOmek: juz wiem
26 lis 14:53
ZKS:
log62 * (log66 + log63) + log623 = log62 + log62log63 + log623 =
= log63(log62 + log63) + log62 = log63 + log62 = 1
26 lis 14:55
rumpek: Jak tam maturka z operonu

? 100 będzie?
26 lis 14:55
ZKS:
To po co ja Ci to pisałem.
26 lis 14:56
rumpek: Też już to pisałem
ZKS ale odświeżyłem strony i była odp
26 lis 14:58
ZKS:
I jak tam
rumpek po sprawdzeniu odpowiedzi?
26 lis 15:02
rumpek: 80% będzie na luzie, tylko dowód geometryczny mnie przeraził

tylko 1pkt za niego

chociaz myslałem, ze dobrze
26 lis 15:04
rumpek: a ty
ZKS jak miałeś wynik rok temu z próbnej operonu.
Bo kojarze, że majową ładnie dowaliłeś 98%? z rozszerzonej?
26 lis 15:06
ZKS:
Nie w maju miałem 88% chociaż powiem że i tak się nie ustrzegłem głupich błędów np źle
| | 1 | | 1 | |
wyznaczyłem część wspólna zbiorów albo dla mnie ( |
| )2 = |
|  . Na prawdę nie |
| | √2 | | 4 | |
chciałbyś wiedzieć ile miałem z operonu w tamtym roku.
26 lis 15:11
rumpek: Ale zdałeś tę operonowską?
26 lis 15:12
ZKS:
To jeżeli teraz masz powyżej 80% na spokojnie a dalej będziesz dużo zadań przerabiał to
będziesz miał w maju w okolicach 96% − 100% bez żadnych problemów.
26 lis 15:13
TOmek: ja nie pisalem operonowskiej bo jakos czasu nie mam : (
26 lis 15:13
rumpek: 88% to i tak bardzo ładny wynik, chciałbym taki mieć

. I żeby nie robić głupich
błędów, bo to boli, że wie jak należy zrobić zadanie a robi się w nim błąd.
26 lis 15:13
ZKS:
Niee.
26 lis 15:13
rumpek: Jak nie pisałeś? Jak mi pisałeś kiedyś, że będziesz ją pisał

?
26 lis 15:13
ZKS:
Właśnie i już na tym straciłem 1pkt i z tamtego też 1pkt czyli 4%.
26 lis 15:14
rumpek: a 4 pozostałe na prawdopodobieństwie ?
26 lis 15:15
TOmek: myślałem ,ze moja szkołą bedzie pisac matura operonowska, ale czaicie to ,ze moja zajebista
szkola bedzie tylko raz probna pisac w styczniu

... Widocznie musze sam w domu ja napisac
26 lis 15:17
rumpek: Czyli będziesz pisać tę z OKE bardzo fajna maturka, odzwierciedla jakie są zadania w realu.
Też ją będę pisał

Mam nadzieje, że wtedy będzie powyżej 90%

Ale ta matura z operonu była znacznie trudniejsza niż rok i dwa lata temu.
Ciekawe co sypną w maju. Mam nadzieje, że coś łatwiejszego.
26 lis 15:20
ZKS:
Na prawdopodobieństwie to mi pewnie 3pkt zabrali bo coś tam napisałem i jeszcze 1pkt z dowodu
bo nie do końca go tak uzasadniłem jak oni chcieli.
26 lis 15:22
rumpek: To i tak bardzo dobry wynik chciałbym mieć taki, byłbym zadowolony
26 lis 15:26
TOmek: mi starczy 60−70%,dlatego bez presji bede pisac
26 lis 15:29
ZKS:
Ale 90% i czułbym się lepiej więc matury nie oddawajcie zbyt szybko posprawdzać trzeba
wszystko.

Przerabiajcie dużo zadań tych które wymagają myślenia wtedy sobie wyrobicie
smykałkę że spojrzycie na zadanie i wiecie jaki trick można zastosować do rozwiązania zadania.
26 lis 15:33
rumpek: Ja wczoraj za szybko trochę oddałem, niestety

1,5 to jednak za szybko
26 lis 15:55