wyznacz miejsce zerowe i dziedzine funkcji
dawid05: wyznacz dziedzine i miejsce zerowe funkcji a) f(x)=3x−3 B) f(x)=x/x+3
26 lis 12:30
dawid05: a) f(x)=3x−3 x=0 miejsce zerowe to 3 czy to dobrze rozumiem
26 lis 12:36
sushi_ gg6397228:
miejsce zerowe y================0, x=.....
26 lis 12:37
dawid05: czyli to sie robi tak f(x)=3x−3 3x−3=0 3x=3 /3 x=1 czy tak to sie robi
26 lis 12:42
dawid05: miejsce zerowe to 1 czy tak
26 lis 12:43
sushi_ gg6397228:
po wyliczeniu , trzeba zawsze sprawdzic czy przypadkiem ten punkt jest w dziedzinie czy go tam
nei ma
26 lis 12:44
dawid05: a jak mam to zrobic pomoz mi to zrobic
26 lis 12:50
dawid05:

D(1,
∞) CZY TAK
26 lis 13:09
cześć: w a) D=R , miejsce zerowe = 1
26 lis 13:28
dawid05: a to f(x)=x/x+3 x +3=0 x =−3 D=R
26 lis 21:16
dawid05: dzieki
26 lis 21:48