nierówność trygonometryczna
Losto: sin(π3 + x) * cos(x − π4) = 0
26 lis 11:54
sushi_ gg6397228:
a*b=0 <==> a=0 lub b=0
26 lis 11:55
Losto: tak, i mam, że t0 > 0 (bo π3 = t) i nie wiem, co dalej..
26 lis 11:57
sushi_ gg6397228:
jakie t
0 
?
kiedy sinus wynosi 0, kiedy cosinus wynosi 0
26 lis 11:59
Losto: sinus wynosi 0 dla 0, a cos dla 90 stopni..
26 lis 11:59
Losto: jej tu mam błąd!
zamiast znaku "=" powinno być ">"
i wtedy albo sinus jest mniejszy i cosinus większy, albo odrwornie
tylko nie wiem jak to dalej zrobić...
26 lis 12:05
sushi_ gg6397228:
a gdzie krotnosc
a sinus (18000000000000o)=...
26 lis 12:05