matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz
alex:
Oblicz pole trójkąta równobocznego ,jeżeli punkt przecięcia wysokośći jest odległy od wierzchołka o 2
26 lis 10:59
sushi_ gg6397228:
masz podane R=2
2
R=
h
3
a
√
3
h=
2
a
2
√
3
P=
4
26 lis 11:33