trygo
Stokrotka: | | 1 | | √7 | |
Oblicz wartość wyrażnia cos α − cos β , jeśli sinα = |
| , sin β = |
| i α,β ∊ |
| | 3 | | 5 | |
25 lis 20:29
sushi_ gg6397228:
JEDYNKA TRYGONOMETRYCZNA i pamietamy cosinus jest ujemny
25 lis 20:30
Stokrotka: nie wyszlo mi
25 lis 20:31
sushi_ gg6397228:
zapisz swoje obliczenia
25 lis 20:31
Stokrotka: | | 2√2 | |
cosα = − |
| cosβ= U{√18{5} takie mi wyszly |
| | 3 | |
25 lis 20:35
25 lis 20:35
sushi_ gg6397228:
cosinus α −−> OK
cosinus β −−> mozna cos przed pieriwastek wyciagnac i bedzie OK
25 lis 20:36
sushi_ gg6397228:
tylko pamietamy oba cosinusy musza byc ujemne
25 lis 20:37
Stokrotka: zgadza sie , zle sprawdzilam odpowiedz
25 lis 20:38