logarytmy
kamil: Udowodnić, że
| log312 | | log34 | |
| − |
| =2 |
| log363 | | log1083 | |
Proszę o pomoc
25 lis 19:31
kamil:
25 lis 21:35
Bizon:
Kamil ... zmień w mianownikach podstawy log na 3 .... i walcz −
25 lis 21:38
krystek: Pozamieniaj podstawy log zauwazyc można ,że 36=3*12 a 108=3*36
25 lis 21:42
krystek: | log3(12) | |
| = log3{12}*log3{36} |
| log33/log3{36} | |
i drugi ułamek analogicznie .
25 lis 21:50
kamil: nie rozumiem
25 lis 22:04
kamil: Jak to policzyć: (log312 * log336)−(log34 * log3108)
26 lis 15:45
kamil:
26 lis 16:06
Jack:
2
26 lis 16:20
kamil: Ale jak to rozpisać żeby było widać że wyjdzie 2?
26 lis 16:22
kamil: czy ktoś potrafi zrobić ten przykład?
26 lis 22:38
kamil:
27 lis 16:05
kamil: 
27 lis 20:12