s
Andrzej:
Doszedłem do 5
x−4 = 2
x+4 <− nawet to nie wiem czy jest dobrze
25 lis 18:50
sushi_ gg6397228:
raczej takiego czegos nie dostaniesz
| 5 | | 5 | | 5 | |
| * |
| * |
| *... nigdy nie da 100000 |
| 2 | | 2 | | 2 | |
25 lis 20:15
Andrzej: Wiem. ale jak wyliczyć ten x by 52 podniesione do potego x było jak najblizej 100000
25 lis 20:21
sushi_ gg6397228:
to uzyj logarytmu
25 lis 20:21
Andrzej: | | 5 | |
np. moze być przykład: |
| x = 98,651213213 coś w tym stylu. |
| | 2 | |
25 lis 20:21
krystek: 100000=105=(2*5)5
25 lis 20:22
Andrzej: Robiłem to tak

ale utknąłem w miejscu o którym napisalem na poczatku.
25 lis 20:22
sushi_ gg6397228:
a
b=c
ln (a
b) = ln c
b* ln a = ln c
25 lis 20:23
Andrzej: a kurde zagalopowalem sie z tą odp. zaraz zrobie to jeszcze raz
25 lis 20:23
Andrzej: A no tak , kurde calkowicie mi ta własnosc z glowy wypadla.
25 lis 20:24
Andrzej: Dzięki
25 lis 20:31