funkcje
zadanie: jezeli mam do narysowania funkcje y=I5I/IxI to najpierw rysuje 5/x a potem te funkcje
przeksztalcam zgodnie ze wzorem y=f(IxI) a skad mam wiedziec ze nie chodzi na przyklasd o
If(x)I?
25 lis 15:34
Aga: | | I5I | | 5 | |
Tu korzystasz ze wzoru If(x)I, bo |
| =I |
| I, |
| | IXI | | x | |
| | 5 | |
ale możesz i ze wzoru f(IxI)= |
| . |
| | IxI | |
W tym zadaniu wychodzi taki sam wynik!
25 lis 16:17
AS: Sporządź tabelkę według wzorca
x −2
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
5/x −5/2
|5/x| 5/2 itd
25 lis 18:02