matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
znalezc funckej f i g takie ze h(x)=f(g(x)). chodzi o funckej zlozona
Kasia:
znalezc funkcje f i g, takie ze h(x)=f(g(x)) jesli h(x)=
2
(
√
x
)
4
x
chodzi o funkcje zlozona, prosze o pomoc
25 lis 12:42
Basia:
np. g(x) =
√
x
2
t
f(t) =
4
t
2
25 lis 12:47
Kasia:
dziekuje
26 lis 20:39