33x+1−4*27x−1+91,5−1<80
0,4x+3+2,5−x−2<3,5
Proszę o podanie czynności krok po kroku. Dziękuje
Jakub
| 2 | 5 | 2 | 7 | |||||
2/ 0,4= | 2,5= | =( | )−1 3,5= | |||||
| 5 | 2 | 5 | 2 |
| 2 | 2 | 2 | 2 | 7 | ||||||
( | x*( | )3+( | )x *( | )2< | ||||||
| 5 | 5 | 5 | 5 | 2 |
| 2 | 2 | 2 | 7 | |||||
( | )x[( | )3+( | )2]< | |||||
| 5 | 5 | 5 | 2 |
| 2 | 8 | 20 | 7 | |||||
( | )x *( | + | )< | |||||
| 5 | 125 | 125 | 2 |
| 2 | 7 | 125 | ||||
( | )x < | * | ||||
| 5 | 2 | 28 |
| 2 | 125 | 2 | ||||
( | )x < | = ( | )−3 | |||
| 5 | 8 | 5 |