matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Dana jest prosta
Jaro:
Dana jest prosta 3x + 2y − 9 = 0 w przestrzeni R
2
. Przedstawić jej równanie w postaci kierunkowej i odcinkowej.
25 lis 09:24
lula:
kierunkowe y=ax+b
x
y
odcinkowe
+
=1
a
b
25 lis 09:32