matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytmy
monia41:
2logx+3log2=5
25 lis 09:04
lula:
D: x>0 x∊(0, +
∞
) logx
2
+log2
3
=log10
5
log(x
2
*8)=log100000 8x
2
−100000=0 x
2
−12500=0 (x−50
√
5
)(x+50
√
5
)=0 x
1
=50
√
5
∊D x
2
=−50
√
5
∉D
25 lis 09:17