matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Określ monotoniczność ciągu arytmetycznego
:-)(-:
Określ monotoniczność d
n
=(n−1)
2
−n
2
24 lis 23:41
ICSP:
d
n
= n
2
− 2n + 1 − n
2
= −2n + 1 . Ciąg jest malejący.
24 lis 23:43
:-)(-:
dzięki
24 lis 23:48