|x+3|+|6-x|=13
Yogi: Witam.
Mam drobny problem z tym działaniem.
|x+3|+|6−x|=13
24 lis 21:06
Man: musisz rozpatrzyc rownanie na 3 przypadki:
1. (−∞;−3>
2.(−3;6>
3.(6;∞)
24 lis 21:10
Yogi: No ok ale mi chodzi o schemat postępowania w takim przypadku. Mam rozwiązanie:
x=−5 lub x=8 lecz nie wiem jakie działanie po kolei robić. Chodzi mi tu o typowe gotowe
obliczenia abym wiedział jak postępować z innymi pokrewnymi przykładami.
24 lis 21:16
Yogi: Proszę o rozwiązania
24 lis 21:33
24 lis 21:34
konrad: musisz rozwiązać to równanie w tych trzech przedziałach, wiedząc, że:
jeżeli a>0 to |a|=a
jeżeli a<0 to |a|=−a
24 lis 21:34
Yogi: sushi
gg6397228<− Dzięki za odniesienie do materiałów. O to szło
24 lis 21:36