matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytm
Mateo:
1
witam czy ktoś mógłby sprawdzić czy dobrze to rozwiązuję ? log__{
} 27
3
√
3
9
1
log
27
27
3
√
3
log__{
} 27
3
√
3
=
9
1
log
27
9
1
z tego wyszło mi −10
to dobrze?
2
ps: wasz system logarytmowania podstaw nie działa dla ułamków.
24 lis 20:57
Eta:
27
3
√
3
= 3
3
*3
1/3
= 3
10/3
1
= 3
−2
9
log
3
3
10/3
10
3
5
.....=
=
= −
log
3
3
−2
−2
3
24 lis 22:02