pomóżcie mi prosze
MoooRe: Z pełnego zbiornika odlano 6,3 l wody. Woda ,która pozostała w zbiorniku ,zajmuje 58%
jego pojemności. Pojemność zbiornika wynosi ?
Pomoże mi ktoś ?
19 mar 16:26
tim: Odlano 6,3l [42% całego zbiornika]
xl = 100%
6,3l - 42%
x = 100 * 6,3
-----------
42
19 mar 16:32
com......:
100% - 58% = 42%
42% ---- 6,3 l
100% ---- x l
--------------------
x= ....... policz to juz łatwe
19 mar 16:33
com......:
Witam tim
19 mar 16:35
tim: Witam com... xD. Nowy pseudonim? xD
19 mar 16:40
com......:
Jak wypracowanie z " polaka" ?
19 mar 16:41
tim: Nie no porażka, nie było żadnego tematu co bym się spodziewał -.-'. iI ogólnie dzisiaj
był Kangurek [oczywiście NIE zwierzę ^^

i beznadziejne te zadania. A co u ciebie? xD
19 mar 16:50
MoooRe: Takk już mam dziękuje
19 mar 16:57
tim: com... a sprawdzasz mnie czasami? ^^
19 mar 17:47