matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
Gabi:
( 0,25 do −2,5 * 16 do1/4 ) do 1/3 − pod pierwiastkiem 10 do 2 − 8 do 2
24 lis 19:23
Maciek:
((1/4)
−
5
/
2
*16
1
/
4
)
1
/
3
−
√
10
2
−8
2
=(4
5
/
2
*(4
2
)
1
/
4
)
1
/
3
−10−64 =(4
5
/
2
*4
1
/
2
)
1
/
3
−10−64=(4
6
/
2
)
1
/
3
−10−64=(4
6
/
2
)
1
/
3
−10−64=4
1
−10−64=−70
24 lis 19:37