matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
graniastoslupy
annnnaaa:
oblicz pole graniastosłupa prawidlowego czworokatnego o wysokosci 4 i przekatnej dlugosci 5
24 lis 17:21
dero2005:
D = 5 h = 4 d =
√
D
2
− h
2
=
√
5
2
− 4
2
=
√
9
= 3
d
√
2
3
√
2
a =
=
2
2
P
c
= 2a
2
+ 4*a*h = −−−−−−−−
24 lis 18:16