matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
f.kw
fff:
dana jest funkcja f(x)=2
x
a)Narysuj wykres funkcji h(x)=f(x)−2 b)narysuj wykres funkcji g(x)=−f(x) c)wyznacz wszystkie wartości x dla których f(x
2
)≤f(x+2) bardzo proszę o pomoc
24 lis 17:07