prosta
fliu: Do prostej o równaniu 2x−5y+1=0 nalezy punkt :
A (7,−5)
B )7,−2)
c) (7,2)
D (7,3)
Pod x i y podstawiamy te punkty?
2. Do prostej o rownaniu 3x+my+m+2=0 należy punkt P(6,3). Wobec tego :
a) m= −6
b) m=−5
c) m=−4
d) m=−3
3.prosta o równaniu 4x −3y−12=0 przecina oś OY w punkcie
A) (o,−4)
B) (−3,0)
C) (3,0)
D (0,4)
24 lis 17:05
sushi_ gg6397228:
1. podstaw x= 7 i wylicz ile wyjdzie "y"
2. pod x= 6, y=3 i lcizymy "m"
3. przecina os OY gdy x=0 , wiec podstaw x=0 i wylicz "y"
24 lis 17:08
fliu: dziękuje
24 lis 17:28