Prosta
fliu: wskaz równanie prostej przechodzącej przez początek ukłaadu wspołrzędnych
a) y=1−x
b) y=x+1
c) y = − 12x
d) y= 3x−2
Jak to obliczyć?
24 lis 16:26
sushi_ gg6397228:
podstaw x=0 i wylicz gdzie wyjdzie y=0 wtedy prosta przechodzi przez (0,0)
24 lis 16:32
marvel: podstawiasz pod x i y 0. zeby sie zgadzalo obydwie strony rownania musza sie rownac 0. czyli
odpowiedz c)
24 lis 16:33
fliu: Nie umiem zrozumieć w ogole tej prostej, nie pamietam jak , co sie robi....
24 lis 16:39
sushi_ gg6397228:
w kazdym rownaniu zamiast x wstaw cyfre 0 i policz po prostu
24 lis 16:42
fliu: Nie no, to rozumiem, tylko mówię ogolnie
24 lis 16:44
24 lis 16:45