...
czy ktoś jest w stanie mi pomóc...:
2. w partii 60tys. detali 3% stanowią detale wadliwe. Ile wadliwych detali należy usunąć,
aby w pozostałych było mniej niż 2% detali wadliwych.
3. Dane są liczby a i b. Sprawdź czy ich suma jest liczbą wymierną jeżeli a = 7 : √5 -
4
b = 35 : 11√5
(a i b są zapisane w postaci ułamka)
4. Zapisz dany zbiór w postaci sumy przedziałów: A = {x (należy) R : | |x-5| -7| <1 }
5. dane są punkty A (-2;-3) B (6;11). Punkt B należy do prostej o równaniu y = -1/3x +13.
Wyznacz punkt C należący do tej prostej aby kąt ACB miał miarę 90 stopni., Sprawdź czy
czworokąt o kolejnych wierzchołkach ABCD można wpisać okrąg jeśli D (-17;2).
19 mar 15:21
tim: 3
7 35
--- + --- *√5
√5 11√5
7√5 35√5
------ + ----------
5 55
77√5 35√5
-------- + ---------
55 55
112√5
----------
55
19 mar 15:26
tim: 3. Spróbuj sama określić.
19 mar 15:26
tim: 2.
x - liczba odjętych sztuk
Wersja A. Proporcja:
60000 - x = 100%
1800 - x < 2%
(1800 - x) * 100 < (60000 - x) * 2
180000 - 100x < 120000 - 2x
-98x < -60000,
98x > 60
x > 612,24
x = 613
Wersja B.
Równanie
2/100 (60000 - x) > 1800 - x
1200 - 2/100 x > 1800 - x
98/100 x > 1800
x > 612,24
x = 613
19 mar 15:33
tim: Chochlik:
wersja A.
98x > 60
000]
0 mi uciekły xD
19 mar 15:35