niewymierność
fela: Jak mam usunąć niewymierność z mianownika?
24 lis 13:31
fela: czemuż,ach czemu jesteście głusi na moje wzywanie pomocy

?
Czy mogę to sobie"rozbić"?:
24 lis 14:22
AC:
Nie możesz. Przykład
| | 2 + 3 | | 2 | | 3 | |
1 = |
| ≠ |
| + |
| = 2 |
| | 2 + 3 | | 2 | | 3 | |
24 lis 14:25
fela: aaaa....a jak to zrobić?
24 lis 14:26
AC:
Skorzystaj,
a3 + b3 =(a+b)(a2 −ab + b2)
24 lis 14:26
fela: ale tu nie ma trzeciej potęgi ,tylko jest trzeci stopień?
24 lis 14:30
ICSP: nie ma potrzeby się bawić
| 33√2 + 33√3 | | 3(3√2 + 3√3) | |
| = |
| = 3 |
| 3√2 + 3√3 | | 3√2 + 3√3 | |
24 lis 14:32
fela: ajjjjjj.....ale ze mnie gapa:(
dzięki wielkie
24 lis 14:33