Pochodne
Juzio: Jak obliczyć pochodną tego
a) 2(sin2x) tutaj 2 w podstawie potęgi i w wykładniku sin2x
b)(3cos2x)2 ( tutaj mamy 3 w podstawie potęgi i w wykładniku cos2x ) i ten nawias
jeszcze raz do 2 potęgi
24 lis 12:56
aa: a)
4sinxcosx
24 lis 14:33
aa: moja odpowiedź jest nie prawidłowa bo została wyliczona do przykładu 2(sin2x)
24 lis 14:34
aa: (2sin2x)'=2sinxcosx*2sin2x*ln2
24 lis 14:37
aa: b) −4sinxcosx*36cos2xln3
24 lis 14:41
R.J.: (2sin2x)' = 2sin2xln2 * (sin2x)' = 2sin2xln2 * 2sinx * (sinx)' =
2sin2xln2 * 2sinx * cosx = ln2 * sin2x * 2sin2x
24 lis 19:51
Juzio: skąd się bierze po pierwszym znaku równości ln2 ?, dlatego że to jest kwadrat sinusa ?
24 lis 23:47
25 lis 09:50
Juzio: Dzięki
25 lis 10:46