matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytmy
monia41:
2logx+3log3=5
24 lis 10:23
Bizon:
logx
2
+log3
3
=log10
5
logx
2
=log10
5
−log3
3
10
5
logx
2
=log
...⇒ ...x
2
=
? itd −
27
pamiętaj o założeniach dla liczby logarytmowanej −
24 lis 10:42