Bardzo prosze o pomoc w zadaniach
foka3054:
1
√3
sin alfa = −− i kat alfa jest kątem ostrym , oblicz cos alfa
2
2. oblicz
sin2 45 stopni + cos2 45 stopni
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−− = ?
tg2 30 stopni − ctg 45 stopni
3. dana jest funkcja f(x) = x2 + 4x + 3.
23 lis 21:53
ICSP: | | 1 | |
cos60o = |
| (możesz również liczyć z jedynki trygonometrycznej) |
| | 2 | |
2. Weź tablice do reki i zacznij wstawiać wartości
3. No i co w związku z tym?
23 lis 21:54
foka3054: Hmm z tym 3 , to nie mogę się doczytać , tzn jest tam mniej więcej coś takiego "oblicz wartości
mimimim t albo f − cj lub g " 00 nie ja pisałem to jak coś
A drugie to jestem noga z matmy i wiem ze trzeba to zamienić itp ale pewnie tez jakoś obliczyć
dalej.
23 lis 22:01
ICSP: weź tablice i napisz tutaj:
sin45o
cos45o
tg30o
ctg 45o
23 lis 22:01
foka3054:
2√2
sin45 = −−−
2
2√2
cos45 = −−−
2
3√3
tg30 = −−−−
3
ctg 45 = 1
23 lis 22:15
ICSP: Nie do końca.
ctg 45o tylko dobrze.
23 lis 22:34
23 lis 22:45
23 lis 22:50
foka3054: no i sie zgadza
23 lis 22:55
ICSP: | | 2√2 | |
czyli według ciebie sin45o = |
| ? |
| | 2 | |
23 lis 22:55
foka3054: a nie ?
23 lis 23:21
foka3054: aaaaaaaaaaa! łapie juz faktiko
23 lis 23:25
foka3054: O boże gdzie ja mam głowę.
23 lis 23:27
foka3054: podbijam
24 lis 18:41